Bonnie

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bananova republika - blog.sk

bol by to dost dlhy koment, tak si zabananujem v extra clanku.
S udivom sledujem kauzu blogu racan a hovorim si, comu sa divis, bonnie, ved dianie dokonale odraza dianie v nasej bananovej slovenskej republike. Kde nic nie je nemozne a vsetko, aj nemozne, je mozne. Myslim, ze tak ako su v ... obcania tohto statu, tak su v ... aj bloggeri tohoto serveru. Preperu sa nam pred nosmi zaujmy vselijakych skupin i jednotlivcov, ale o nejakom relevantnom obraze skutocnosti a diania, ktore by boli relevantne odkomunikovane kompetentnymi, ktori sa nahodou nevolaju herman, si mozu obcania i bloggeri nechat tak maximalne iba zdat.

Iluzia slobody na blogu ostava iluziou. To je dost skoda. Vlastne nie dost, to je velka skoda a velka deziluzia. Pokial som pri registracii oboznamena s podmienkami a odsuhlasim ich, ocakavam, ze pokial ich porusim ja, alebo druha strana, budu nasledovat kroky avizovane v podmienkach. Poskytovatel de facto voci pouzivatelovi nemusi nic, ma to tak v podmienkach osetrene a je to tak dajme tomu i v poriadku, ved poskytuje pouzivatelovi bezplatne svoj priestor a nastroje na jeho blogovanie. Blogger sa zavazuje, ze nebude robit nizsie uvedene veci a ked bude, tak si prevadzkovatel vyhradzuje pravo bez nahrady a varovania odstranit jeho weblog.

 Z uvedeneho mi vyplyva, ze pokial budem poskodzovat povest Sluzby a tu by asi bolo dobre rozsirit kodex a definovat, co sa pod tym mysli, pretoze zacinam nadobudat predstavu, ze sa za to moze povazovat hocico podla toho ako sa kto vyspi, bude mi vymazany blog. Skusala som vydedukovat, ci mohol racan porusit nejak tento bod a dospela som akurat k absurdnej fabulacii, ze mohol, ak by sa za poskodzovanie povesti povazovali jeho komentare v ktorych vyjadroval svoj nazor a jeho otazky, ktore pokladal prevadzkovatelovi a adminovi a na ktore aj tak nedostaval odpoved a jeho nesuhlasne stanoviska, ktore predkladal na niektore komentare. To je ale bananovica jak vysita, takze sa nadejam, ze moje dedukcie sa neuberali spravnym smerom.
Dalej by bol moj weblog odstraneny, keby som porusovala dobre mravy predovsetkym tym, ze by som umyselne pretazovala server, vyuzivala svoj blog k sireniu porna, ilegalneho SW, kradla ine autorske diela, redirektovala sa cez sluzbu na ine stranky, vyuzivala sluzbu na komercne ucely, sirila rasovu, narodnostnu neznasanlivost, ci inak porusovala platne zakony, dobre mravy, ci vseobecne uznavane eticke a moralne principy spolocnosti. Zial, ani nic z vyssie uvedeneho som nezaznamenala v konani racana, tak sa pytam sama seba, ci som snad asocial, ze to nevidim, alebo ci dobre vidim a on nic take nerobil. Lebo keby robil, trebalo by na to poukazat, aby aj taki, co to nezbadali, to mohli vidiet, poucit sa z toho a vyhnut sa podobnej chybe, ktorej by sa z pripadnej neznalosti ci nevedomosti dopustili. Pretoze i ked si clovek mysli, ze podmienkam rozumie, tak by sa mozno ukazalo, ze nerozumie, ze zahrnaju nieco, co ho nenapadlo, ze do obsahu kodexu patri a bloger by tak napriklad zistil, ze nemoze pisat o tom, ze ho okradol cigan, lebo to je sirenie rasovej neznasanlivosti, ani o tom, ze sa pobozkal pod ceresnou, lebo to je sirenie porna a neponukal by predaj nadprodukcie marhul zo zahrady, lebo to je komercny ucel a neponukal by nikomu adopciu, pretoze to je nelegalna cesta, ked z toho vynechaju prislusne urady... to je tiez dobra haluz, ale v bananovej republike vlastne ani az zas tak nie...

Otravuju ma exhibicie, co sa okolo tejto causy predvadzaju a ktore su zjavne vymyslene. Preco by mna malo zaujimat, kto si k kym pisal, volal, mailoval a ze co jedna strana na to a druha a sedemdesiata tretia, co si kto hovoril, dohadoval, s cim suhlasil, nesuhlasil, kto na koho utocil, neutocil, kto robil prazdne gesta, kto plne gesta, kto aku pozu hadzal, kto sa spotil a kto len orosil, koho chytilo srdce a koho zlcnik a preco sa mam divat na predvadzanie toho, ako sa niekto niekomu cpe niekam a ako si niekto vydupkava, aby bol iny odideny, alebo aspon zakazany, na to ako niekto ineho znevazuje, osocuje, dehonestuje a preco mam podpisovat peticie u rozpravky, ktore sa ani nemali ocitnut na stole, pretoze taka situacia nemala nastat? Tomuto sa mozem venovat v ramci zabavy a srandy na odlahcenie, ale vazne to politicky riesit je fakticky banan.
Na toto sa vobec nemal vytvorit priestor, aby sa takato absurdna hra rozbehla. Jednak tym, ze sa pre nic za nic nemal zrusit blog, ktory sa neda oznacit ako rasovy, porno, komercny, ilegalny, zlodejsky a podobne a jednak tym, ze pokial to nastalo, mala sa kauza relevantnym sposobom kompetentnymi odkomunikovat. Je skutocne ubohe, ze reporty, boze a akej kvality a vypovednej hodnoty, prinasa herman (fiha, ten bol ale nejako rychlo zoperovany na tu svoju hlavu... keby nieco, u mna sa v komentari moze k operacii, alebo aj k hocicomu vyjadrit, ja komentare nezakazujem) v style jedna pani povedala a tvari sa, ze ma obleceny oficialny kabat, ked sa ohana komunikaciou s kompetentnymi figurami. To su mi  milsie picuskinovske reportingy, ktore situaciu ponali spravne recesistickym stylom.

Myslim, ze tak, ako je narod je pre prevadzkovatelov statu shit, tak su i bloggeri pre prevadzkovatelov serveru shit. Ich otazky, nazory,navrhy, priania, rady, stanoviska nikoho hore nezaujimaju, mozu si pizukat akurat tam dole. To nie je komunisticky pristup ako bolo spomenute v diskusii u rusalky, to je bezny pristup, ani meciar, ani dzurinda, ani fico nemali k narodu iny.

Ballans motto:
"Ked ste si ma upiekli, tak si ma aj zjedzte!" povedal racan a v tichosti premigroval s hermanom a partakmi zo singularity a perexu sem (hopla, nefunguje odkaz? on sa casom zobrazi....)

PS: aby som nezabudla - do diskusie mozte, kto viete, uviest postup, ako sa v redakcnom systeme zakazuju komentare a ako sa tam pridava ta mila hlaska, co ma napriklad, (vlastne je to jediny priklad o ktorom viem), herman.

Len tak | stály odkaz

Komentáre

  1. bonnie
    fakt sa neoplati takto tym "trapit", ale tusim ti to tu teda prirastlo k srdci :)
    u viacerych toto vsetko dosiahlo len a len jedno..odchod z blog.sk...
    publikované: 27.07.2009 13:26:24 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  2. podpisujem
    publikované: 27.07.2009 13:50:34 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. NC,
    nepopieram,uz nemam nejaky indiferentny postoj,mam tu svojich oblubencov,ktorych tu najdem na jednom mieste a nemusim strkat do atomu,su tu smiesne postavicky,ktore prijemne pobavia,clanocky,ktore potesia a zaujmu a nasmejem sa tu.nejake pofiderne figury,co sa tu mihnu mi vadit nemozu,ale dobre vravis,ze ma "trapi" sposob,akym sa pristupuje k bloggerskej obci...taky smetiarsky akysi mi pride.irituje ma ta asociacia,ze presne v tomto style to funguje v tomto state.a ja som prave predpokladala,ze toto je lepsie miesto.ze stat riadi hocikto,ale ze tento server je iny level... tak monitoruj NC,potom mi daj tip,ak by si nasiel slobodnejsie a dostojnesie miesto,bonnie premenujem na stalinblog a poberiem sa tiez ta het:-)))
    publikované: 27.07.2009 14:04:28 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. bonnie
    ine asi nezostane..ako bojovat tu...:(
    publikované: 27.07.2009 14:19:36 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  5. NC,nedbam,
    premenujeme sa na Vysne Donquijotovo?:-)))
    publikované: 27.07.2009 14:24:30 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Áno, „kauza Račan-blog“ je o ilúzii slobody na blogu
    a o vzťahu prevádzkovateľa Služby k jej používateľovi.

    Podmienky využívania Služby určuje prevádzkovateľ tak, aby ošetrili a chránili hlavne jeho záujmy, bloger s nimi dáva založením blogu súhlas a ich zmysel skúma len zbežne.

    A tak niet divu, že keď časom bloger napríklad upozorní na nejakú pre neho nepríjemnú nefunkčnosť blogu, až vtedy zistí, že nemá právo dožadovať sa nápravy, lebo existuje Pravidlo (povedzme) 6, a to hovorí:

    „Prevádzkovateľ nedáva žiadne záruky funkčnosti ani dostupnosti Služby, rovnako nezodpovedá za prípadné škody vzniknuté používaním Služby.“

    Ak sa s tým bloger nezmieri a argumentuje prirodzeným argumentom „ak na blogu nejaká funkcia je, mohla by fungovať správne“, môže sa mu pritrafiť, že ráno vstane a v pošte si nájde mail o zrušení svojho blogu.

    Keď sa bloger pídí po príčine, naveľa sa dozvie, že porušil Pravidlo (povedzme) 17, a to znie:

    „Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo bez náhrady a bez varovania odstrániť weblogy, ktoré poškodzujú povesť Služby.“

    V tej chvíli zistí, že také pravidlo v Podmienkach ozaj je, že pojem „poškodenie povesti Služby“ nie je v Podmienkach definovaný a že jeho výklad má v rukách prevádzkovateľ Služby.


    Áno, celé je to o vzťahu blogera a prevádzkovateľa, a ten vzťah je daný Podmienkami.

    Je chybou blogera, ak si nevšimne, že ho prevádzkovateľ považuje za ľahko nahraditeľnú námezdnú silu, ktorá pracuje len za ubytovanie a mala by byť zaň vďačná, veď bloger je pre blog-server len na oštaru..

    A vyzerá to tak, že blogerovi zostáva len nasypať si popol na hlavu a pomyslieť si:
    „Kdybych to byl věděl, tak bych na tenhleten blog byl nechodil.“
    publikované: 27.07.2009 16:13:40 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. oh,vitaj u mna, racan,
    adminom vyhodeny a hermanom vyobcovany!:-))no,dost uvitacej reci,ano,musim s tebou suhlasit.podla vsetkeho,straca sa sloboda,zato nastupuje ukrutny bordel a chaos.podla reakcii vidim,kto z toho vytazuje a sa z toho vytesuje a kto je naopak prekvapeny,zarazeny,znechuteny a silno situaciou nepoteseny.
    zaraza ma,ze zatial,co by jeden predpokladal,ze blog servery sa snazia docielit cim vyssiu navstevnost napriklad tym,ze by k sebe natahali cim viac autorov-prispievatelov a citatelov,aktualna situacia ukazuje,ze to asi nie je cesta,ktoru sa vybral tento server,ze autorov,ktori budu pisat pre seba a citatelov,ktori budu citat nepotrebuje a kebyze nahodou potrebuje navstevnost,tak su tu aj ine prostriedky a metody ako jej dosiahnut.ano,v praveku byvali casy,kedy na nete nebol vytvoreny dostatocny priestor pre grafomansku realizaciu a bloggeri mozbyt stali v inom haptaku pred poskytovatelmi sluzby,ale tieto casy uz nie su.blogserverov,nastrojov a moznosti uz je viac ako dostatok a pribudaju nove a netreba byt nijako specialne osvietenym,aby sa dalo predpokladat,ze pride cas,ked ludkovia,co pisu zadarmo a pre radost,budu vyhladavanym artiklom a ich citatelia jasnacka tiez:-)...ale co,ved vlastne aj na to su metody,ak ich nebude dost,naklonuju sa:-))
    publikované: 27.07.2009 16:55:14 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  8. .
    výstižné...
    publikované: 27.07.2009 17:09:55 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Bonnie & co...
    ja si myslím, že nieje potrebné sa nechať v živote znechutiť nejakými rypákmi. Tí sa nájdu všade. V práci, v susedstve atd.... pokiaľ by sme odvšadiaľ mali hneď utekať, boli by sme celý život na úteku....máme slobodnú možnosť voľby, koho čítať, koho nie. Sa čudujem, že na niektoré príspevky vôbec ešte chodíte. Kašľať na to. Pozerám a čítam si ľudí, ktroí ma svojou milou prítomnosťou obohacujú, občas naletím na niekoho pretvárky, ale to sa spraví....
    ..takže, ja zostávam a verím, že aj Račanko si nájde svoju cestu späť a že sa to postupne vyčistí samé....
    publikované: 27.07.2009 17:13:01 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  10. bonnie, vďaka za uvítanie :-)
    Sa nebojíš, že ťa vymažú???
    K tomu ostatnému: každý tvorca blog-servera má svoju vlastnú predstavu o tom, ako má jeho systém vyzerať. Niektorí robia všetko pre to, aby pritiahli čo najviac ambicióznych blogerov a potom nad nimi všakovak bičom plieskajú, aby z ich grafomanstva vyťažili čo najviac klikov a z trafficu čo najviac peňazí, inde sa vytešujú z toho, že pospolitému ľudu poskytli priestor, kde sa môžu vypísať zo svojich žiaľov a je im jedno, či to niekto číta alebo nie.
    Holt, každý má svoju predstavu a svoju cestu.
    A verím, že ten čas, kedy budú vyhľadávaným artiklom ľudia, čo dobre píšu a tiež tí, čo radi čítajú, je už za dverami, aj keď zdá sa že nie tohto blogu.
    publikované: 27.07.2009 17:16:29 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. a co,urobim si vitaci den,takze,
    vitam Diusu-dievca,ty si sa zapovedalo,ze nebudes pisat,kym sa situacia nevyriesi,komentovat mozes,sa nehanbi a roztoc mi to tu:-)
    vitam Rusalku a dakujem za koment,zda sa,ze mi ho sem davas uz z poslednych sil:-)
    vitam Matu a ostro sa branim,v zivote ma rypaci znechutit mozu,to si nezazila,ked ma moja draha mama svoj rypaci den,ale na blogu veru nie:-)daju sa prekliknut,prehliadnut,lahka pomoc.to moju mamu neprekliknes ani dvoma mysami:-)dufam s tebou,ze sa vec s racanom dsa na poriadok,lebo rozliat mlieko je jedna vec a upratat ho je druha vec.velmi ma zaujima,kam tato kauza povedie a ci sa bude nadalej zotrvavat v tomto nezmyselnom statuse,alebo pojdu chlapci na panaka a racan naspat na blog.
    teba, racan,som uz privitala,ale ze si vyobcovany,jezis,to je ale rajcovne slovo,tak ta protekcne privitam este raz:-) ze ci sa nebojim?ha,ja s tym pocitam,sme predsa v bananovej republike,nie?v takej musi byt clovek nachystany na vsetko:-)lenze co so mnou,ja nekumulujem ziadnu navstevnost a mam tu asi 2,5 clanku,takze mi to zily trhat nebude.ovsem keby som mala za sebou taky kus a cas prace ako ty,to by som bola inak nasrdena,lebo by som si hovorila,ze take sa nepatri mne a mojim spolutvorcom robit.
    publikované: 27.07.2009 17:34:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  12. bonnie, keby som bol vyobcovaný v tom zmysle, ako to mám najradšej
    tak tu nebudem komentovať, ale sa niekde spokojne (nahý) vyvaľovať a si rochniť :-).
    publikované: 27.07.2009 17:41:13 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Racan,
    skus poziadat hermana,ten ked sa hodi o zem,mozno si zariadi take rochnenie o akom si nesnival:-)))
    publikované: 27.07.2009 17:55:17 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Bonnie:)
    dnes som videla banany v akcii...myslis, ze sa rozpredava uz aj bananova republika?
    Citam si Ta, premyslam, ci nepises o mne, ale dceru nemam, tak asi je nas takych rypacich mam viac, na mna ani mackou, coze su to dve mysi, ...
    publikované: 27.07.2009 17:59:25 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Bonnie, snívam o rochnení
    založenom spíš na absolútnej absencii hermana :-).
    publikované: 27.07.2009 18:00:12 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Hanka, teba by som za mamu
    veru ne/bral všetkými desiatimi :-).
    publikované: 27.07.2009 18:01:32 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. si mucenik, tak sa tes Racanko
    Akosi sa nedalo neprehliadnut to co sa tu od minuleho tyzdna deje. Sledovala som, citala som, najprv prisli emocie, prezila som peknu nedelu bez blogu a opat sa vratila sem. Uz bez emocii. Rychle som si precitala, co napisali vsetci, uplne vsetci. A zacala citat niektore veci znova a znova. A hladat komentare a citat ich nezaujate a zacali sa mi otvarat oci.

    Zasadne som proti mazaniu blogov, ale rovnako som aj proti anarchii, proti nemiestnej ironii a kultu osobnosti.

    Mate noveho Boha Racana, umuceneho, ukrizovaneho, zmazaneho. Pisete peticie, lutujete ho, dokonca aj vy, co vam nedavno plul do tvare. Ved admin satan wa ho ukrizoval, co ak to spravi aj vam a bezdovodne. Mate strach? Ozaj to bolo bezdovodne, alebo to tak vykresluje on a nim zmanipulovany dav?

    Ved on este ako HogoFogo stal na namesti a krical, ukrizuj ma admin, ukrizuj! Ja to chcem, prosim ukrizuj! Chcem byt mucenik, mucenik, ikona. A potom si povedal, za umucenie musim nieco obetovat. A zacal provokovat, reinkarnoval clanky, plul do tvare tym, co na to upozornovali a vzdy ked sa dalo, tak svojim ironickym sposobom plul na tento blogovaci system.

    Ked ho upozornili na to, ze toto miesto nie je jeho "piesockom" a ze si tu nemoze robit, co sa mu zachce, inak ho zrusia, skryl sa ako had pod kamen a vzdy, ked sa nieco dialo stipal admina a tych co s nim suhlasili, alebo mu neoponovali svojim jedom ironie. Miesto konstruktivnej kritiky zosmiesnovanie.

    Mile damy, mili pani, sloboda nie je anarchia. Sloboda je o zodpovednosti. Za svoje skutky beriem aj ich nasledky. Racan bol x-krat napomenuty adminom, ze sa mu blog pri jeho opakovanych atakoch zrusi. A pohar trpezlivosti (priam bozskej) pretiekol.

    Niekto tu pise o tom, ze mu ho zmazali, ini zasa, ze deaktivovali. Ja si osobne myslim, ze admin wa iba upozornil na priklade racana, ze niektore veci funguju a ze ich je schopny nasadit. Dufam, ze to bola deaktivacia, bola by skoda toho, co tam bolo. Neslo o svojvolne zmazanie, ale o dlhodoby proces, ktorym sa k tomu spolu s adminom dopracovali a to Racan mozno od zaciatku zamerne chcel - on sice vie obcas nieco zaujimave napisat, ale lepsie vie ohovarat, osocovat ironizovat a uzasne manipulovat dav, a teraz si ukradnem od pana z jaskyne myslienku - ako stalin, hitler, meciar, fico...

    Manipuloval dav, ked mu admini nevyhoveli v urobeni blogu podla jeho predstav, ked sa nasadili bannery a ked sa zrusili rebricky, co sa ho osobne dotklo, lebo jeho ego je silne, okamzite vystartoval na admina.

    Uvazujte konecne rozumom a nie pod navalo emocii ludia!

    Kolko ludi sem prislo z blog.sme.sk, kolko si pamata, ako malo stacilo na zrusenie blogu. Racan by tam neprezil pri svojom sposobe komunikacie s adminom ani den.

    Nemylme si demokraciu s anarchiou.

    A teraz sa kludne do mna pustite. Aj ja chcem byt mucenik.
    publikované: 27.07.2009 18:05:08 | autor: Lexus (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Racan, co sa to s Tebou deje?
    Uz sa rozhodnut nevies... co je to za dvojtvar ne/bral?
    Chcem jasne -ano, nie...
    publikované: 27.07.2009 18:12:23 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Hanka,
    mmt,mrknem na FNM...ano,uz to zacalo:-)...och,aj ty si taka rypacia matka?ukludnuje ma len vedomie,ze vsetky take budeme...pomooooc.myslim,ze by sa malo postavit viac dusevnych ozdravovni pre nebohe deti,ked sa ukazuje,ake su rypacie matky rozsireny jav:-)
    Lexus,diky za koment a nove info,ale z mojho pohladu bloggera a citatela ma nezaujima a nemoze zaujimat, ze co kto kedy chcel a pozadoval a koho kam tlacil a manipuloval a podobne.to su mozno veci,ktore ovladaju miestni dinosauri,ale ja ako novacik to neovladam a je to pre mna tazka nadpraca po niecom takom patrat.staci uz takto,ze si pripadam ako drbko,ked sa vypytujem na rozne sifry a zasvateni ma bud velkodusne poucia,alebo ma nechaju hlupou.je mi dokonca jedno,co a ake temy publikuje racan na svojom blogu.co komu hovori,co kde jak komentuje.ale vlastne jeho komenty citam a kvitujem,takze keby som si mohla,co nemozem,vybrat,tak by som nechala odpalit nejakeho menej zaujimaveho komentatora.
    takze mne skutocne ide o moj zadok,jak spravne pises,ktory chcem mat v teple a nechcem sa bat,ze mi ho bude ofukovat nejaky vyhadzovaci, ci deaktivovaci prievan.necitim sa komfortne a dobre,ked neviem dna hodiny,kedy sa so mnou zatoci ako s racanom.pravda,keby tu niekto vcas a relevantne vysvetlil,ze co sa stalo a preco sa podnikli take a take kroky,mala by som potrebne informacie a prehlad a citila by som sa lepsie.prepac,ale ty si racana nezdeaktivovala,nemozem vnimat info tebou podane ako relevantne a kompetentne,pretoze pride lexus2,3,4 a dalsi uzivatelia a kazdy moze tvrdit nieco ine.moj pohlad v ocakavani vysvetlenia sa upiera inde.bez urazky.
    publikované: 27.07.2009 18:34:00 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Lexus, v umení tvrdiť bez dôkazom pozoruhodné veci mi kohosi pripomínaš
    no nie je to podstatné, asi máš pocit, že je bezpečnejšie vystúpiť pod neznámym nickom než pod tým, pod ktorým si tu známa.

    No ale poďme po poriadku.

    Odhliadnime od toho, že z tunajšej komunity robíš bandu nesvojprávnych, manipulovateľných hlupákov („Uvazujte konecne rozumom a nie pod navalo emocii ludia!“), odhliadnime od pasáží, kde vyjadruješ svoje osobné názory uvedené slovnými obratmi ako „si myslím, že...“, „dúfam, že...“, odhliadnime od tvojich emotívnych percepcií, na ktoré máš plné právo („mate noveho Boha Racana“, „lutujete ho, dokonca aj vy, co vam nedavno plul do tvare“, „neslo o svojvolne zmazanie, ale o dlhodoby proces“), a sústreďme sa výhradne na tvrdenia - akože inak - bez dôkazov.

    Tvrdíš nasledovné veci:

    ... „stal na namesti a krical, ukrizuj ma admin, ukrizuj!“
    ... „zacal provokovat, reinkarnoval clanky, plul do tvare tym, co na to upozornovali“
    ... „vzdy ked sa dalo, tak svojim ironickym sposobom plul na tento blogovaci system“
    ... „skryl sa ako had pod kamen a vzdy, ked sa nieco dialo stipal admina a ... svojim jedom ironie“
    ... miesto konstruktivnej kritiky zosmiesnovanie“
    ... „Racan bol x-krat napomenuty adminom, ze sa mu blog pri jeho opakovanych atakoch zrusi“
    ... „manipuloval dav, ked mu admini nevyhoveli v urobeni blogu podla jeho predstav“
    ... „ked sa nasadili bannery a ked sa zrusili rebricky ... okamzite vystartoval na admina“

    A teraz prosím dôkazy:

    ... konkrétne články,
    ... konkrétne komentáre,
    ... konkrétne citácie,

    ktorými môžeš túto znôšku výrokov, ktoré by lepšie nespísala ani nonami, podložiť a dokázať.
    publikované: 27.07.2009 18:37:31 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. hanka, čoby som sa nevedel rozhodnúť?
    Ibaže jasné BERIEM / NEBERIEM sa vraví len pri sobáši, v reálnom živote je častejšie NE/BERIEM, tzn. niekedy by som bral, inokedy ani za svet :-).
    Alebo inak: rýpacia časť tvojej materinskej letory by príliš po vôli nebola, kým tvoja oddaná materinská láska veru hej :-).
    publikované: 27.07.2009 18:41:43 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. napadnu ma len dve veci do vseobecneho podvedomia
    Pycha predchadza pad...

    p.s. pokora bejby pokora...
    publikované: 27.07.2009 18:56:07 | autor: vesper (e-mail, web, autorizovaný)
  23. oprava povedomia
    .
    publikované: 27.07.2009 18:57:15 | autor: vesper (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Lexus, ako sa chytám rozumu , tak sa chytám,
    stále si neviem vysvetliť ako sa mám z adminovho exemplárneho potrestania racana poučiť.

    Pretože, ak ho potrestal, mohol nám podať k tomu aj nejaký komentár, aby sme sa všetci poučili, nech nám je ten racan všetkým na výstrahu pre to a to

    ale on ho potrestal bez vysvetlenia všetkým , vyzerá to ako vyrovnávanie si účtov, na spôsob odstrelenia do tylu, prisilný výraz, ale tak to vidím a je mi z toho na grc

    zvažujem, že rozpravkin nápad, (ak možno hermanovi veriť) nebol až taký zlý - t.j. hromadný exodus , zmiznúť odtiaľ inam, ale tak ako poznamenala matahari, kde nájdeš absolútny pokoj pre svoju fantáziu a pre vybitie svho grafomanstva?

    ostáva čakať, že to prehrmí, ako už neraz všeličo prehrmelo a blog pôjde ďalej po svojom, lenže, pripomína mi to silne totalitu a zákulisnú prácu kohosi proti takým obyčajným občanom banánovej republiky ako sme my - blogoví poniektorí závisláci ( a práve s tým sa asi počíta najviac)
    publikované: 27.07.2009 19:41:08 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  25. vlozka:vitacku sme uz mali,podme patracku
    ze kto je teda lexus ma zaujima.konecne zahada aj na mojom blogu,hura!:-)(bonnie gestom ukazuje dlhy nos na coko,picuskinovcov,divadlo,etc,ze uz aj tuto sa zahaduje) :-))
    publikované: 27.07.2009 19:46:17 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Bonnie, však počkaj,len neukazuj dlhý nos, lebo sa z teba stane Buratino!
    :-)
    publikované: 27.07.2009 19:48:14 | autor: rozpravkarka (e-mail, web, autorizovaný)
  27. lexus, nuž
    podľa nicku by to mohol byť niekto vyobcovaný z tajných služieb banánovej republiky
    publikované: 27.07.2009 19:54:33 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  28. vitacka pre neprivitanych,ostatni sa focusujte
    na vlozku,prosim.
    vitam Vesper,to dievca na mna posobi akosi podvedomo:-))
    vitam Kameliu,joj dievca,silno s tebou suhlasim,presne,ja tiez uplne nepoucena cumim ako puk,ze preco racana vysmahli.
    skuste niekto vypatrat kam odisla BV,predpokladam,ze ona si mohla vybrat schopnu lokaciu.
    exodusovy autobus este nechystajte,niekde som zazrela,ze uz sa lady hybu...:-)
    publikované: 27.07.2009 19:55:20 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  29. bonnie, ty mi čítaš myšlienky
    práve dnes som sa dotazovala jedneho z nespokojencov, kde našli svoju zasľúbenú zem BV s Emčom, možno by nás prijali za susedov
    publikované: 27.07.2009 19:57:52 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  30. a zase vitacka
    vitaj Rozpravka,dik za varovanie,dotycne nosate gesto teda menim za ...help...no co sa este ukazuje...napada mi... stredny prst...ci? :-))
    dakujem agentovi KB za prve indicie,ktore minimalne nezasvatenej mne robia zahadu este zahadnejsou:-))
    publikované: 27.07.2009 20:04:57 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Kamelia,
    ja som telepat,opytaj sa NC,on vie:-))...nas hej,si myslim,ale myslis ze aj ...no nebudem ich vsetkych menovat,ale mam akysi zoznam pasazierov,ktorych by som tiez nalozila do autobusu...:-)
    publikované: 27.07.2009 20:08:41 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  32. :))
    K(g)B hlási, že indície sú tak veľmi nepresné, že K(g)B má problém sa vyznať, kde je se(r)ver
    publikované: 27.07.2009 20:10:47 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  33. do vlastnych ruk:K(g)B
    tak se(r)ver este trafim,ale tych vyobcovanych, (jezis, to je tak sexi slovo), nie, s nimi som sa minula,agentami bananovymi vyobcovanymi. mohli na mna pockat,co?teraz by som sa vytasila konecne s objavom a odpovedou.na vlastnom blogu.vo vlastnom komentari..pech...pche...kto s nimi budete,odkazte im,ako mi to pokazili!
    publikované: 27.07.2009 20:22:01 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  34. ak vypátrame,
    odkážeme
    (nemohli na teba počkať, lebo mali sami naponáhlo... ale o tom potom)
    publikované: 27.07.2009 20:49:46 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  35. Analyza agenta menom "Lexus"
    Jeho vseobecny postoj je protispolocensky, lebo je protiracansky, ako vieme Raca nie je nezadbatelny kus obcianstva. Z toho sudim, ze asi to nebude obcan Race. Neracanka pouziva zensky rod, avsak to moze byt kamuflaz.
    Teda, mame tu Zensku, Neracanku, navyse znalu historie tohto zapraseneho kuta matrixu, a dalej, hm, jej nick.
    Jej Nicj, Lexus, jasne pripomina nejaku asociaciu so zakonom.
    Co vam napada, vazeni spolugrafomani? Usudzujem, ze je to BratislaVitae.
    Alebo zeby ten ony, Lexa?
    publikované: 27.07.2009 21:15:13 | autor: cokomilka bookzinova (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. čokomilka,
    to čo to ty tu konšpiruješ, že bratislavitae?
    ty chceš byť už dopredu vyobcovaná zo zasľúbeného blogserveru, či čo?
    Uvažuj trochu rozumom, občianka!
    publikované: 27.07.2009 22:00:07 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  37. (to som len parafrázovala výzvu tajného agenta lexusa)
    čokomilka, hej? preto ten imperatív na požívanie druhej signálnej... ináč nič v zlom, analýza nebola zlá, len môj skromný odhad - BV to asi nebude
    tá tu to má už dosť dlho na háku, zdá sa
    publikované: 27.07.2009 22:42:53 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  38. BV to tu má nielenže na háku
    ale si ani neviem predstaviť, že by vypotila taký - s prepáčením - paškvil.
    publikované: 27.07.2009 22:52:00 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. A mňa moj nos tentokrát vedie celkom von, mimo blog.sk - do Smečka,
    resp. k ľuďom, čo tu tak dva roky dozadu boli, a potom odišli...
    publikované: 27.07.2009 23:05:10 | autor: Rozpravkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. :)) odteraz sa budeme hrať na detektívov?
    na prechádzkach budem analyzovať aj ja :)

    btw. tiež to podľa mňa nie je bv...mám pocit, že je to veriaca osoba, jednak vidí svet čiernobielo, na jednej strane sú dobrí, na druhej tí zlí, alebo TEN ZLÝ a používa aj slovnú zásobu, ktorá tomu nasvedčuje...ozaj, môže to byť sranda, takto analyzovať pisateľov ;)

    už sa to tu mieša hlava nehlava :))
    publikované: 27.07.2009 23:08:20 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Diuška, však nech je konečne z tejto frašky aj sranda... :-)
    ...
    publikované: 27.07.2009 23:11:11 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. dionea, na prechádzkach radšej mysli na Šimonka
    než na pisateľov a adresátov takýchto písačiek, lebo sa ti ešte mlieko zrazí a Šimko bude hladovať :-).
    publikované: 27.07.2009 23:13:56 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Zuzka, je to smiech cez slzy...
    a máš pravdu, stráca sa podstata problému...len sa z toho vymotať a voľne dýchať ;)

    nádych-výdych-nádych...tak ako to len Šimko vie, idem ho nasledovať :))

    brú nôcku prajem a takú rozprávkovú, zmrzlinovú ;)
    publikované: 27.07.2009 23:14:27 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  44. Račan :D
    zjavne na neho myslím, občas som Miss mliečne tričko ;))
    publikované: 27.07.2009 23:15:33 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  45. ...ale myslím aj na vás ;)
    publikované: 27.07.2009 23:15:57 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  46. Diuška, neboj sa, pomaličky sa to rozmotá a napokon sa na tom budeme všetci smiať (dúfam).
    Peknú nôcku aj tebe. A čo sa týka podstaty problému, neboj, ja si ho nedám! Ten problém, teda...
    :-) :-) :-)
    publikované: 27.07.2009 23:16:41 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. ja viem :)) ten problém ;))
    majte sa!
    publikované: 27.07.2009 23:18:32 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  48. obavam sa
    ze Ta sklamem cokomilka :) lexus nie som.

    a som na blogspote, vazeni :) sloboda, klud a slobodienka :)
    publikované: 27.07.2009 23:23:48 | autor: bv (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. dobre ze si sa ozvala, bv, som potesena.
    tag sakra sakra neviem neviem.
    publikované: 28.07.2009 00:00:54 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  50. len mi tak trklo, že sa tu už priveľa konšpiruje.
    Stačilo aby si čokomilka pozrela povedzme petíciu a tam by našla aj bv. Ale tak sa mi zdá, že sa tu upľuvancujete k smrti. Faktom je, že celému by pomohlo stanovisko admina. Asi by sme mali poznať dôvody zrušenia račan.blogu lebo dovtedy to tu bude tak ako teraz. Každý vie, čo sa stalo ale nikto nevie prečo a potom si každý vysvetľuje niečo iné. A aby ste sa nemuseli uslintať - pod petíciou som aj ja.
    publikované: 28.07.2009 06:34:24 | autor: --- (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. ---, na stanovisko admina
    nikto nečaká viac než editor Račan-blgou a jeho autori (pani Dobroslava Luknárová, pán Ľudovít Havlovič, pani Viktória z Toronta, manželia Wenzlovci a ďalší).

    Konšpirácie nadobúdajú už vskutku tragikomickú podobu.
    Špekuluje sa (vraj) už aj o tom, že Račan je herman a že herman je wa, z čoho by plynulo, že Račan je (možno) aj wa a (predstiera, že) čaká na vlastné stanovisko...
    publikované: 28.07.2009 08:03:11 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. :D
    publikované: 28.07.2009 09:36:34 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  53. Ak kauza racan.blog.sk nebude vyriešená obnovením Racan blogu,
    navrhujem tri riešenia:

    - hromadný exodus na nejaký demokratický server (padlo tu odporučanie, aby sa emigrovalo za BV a EM do blogspotu)

    - dva roky virtuálnych prázdnin

    - doživotne sa vykašlať na celý virtuál, zaliezť do hojdacej siete a pozerať sa do slnka...

    Silne inklinujem k tretej variante, ale premýšľam, že si dám predsa len tie dva roky virtuálnych prázdnin na premyslenie...
    :-)
    publikované: 28.07.2009 10:17:58 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. vitacka+otazka
    kym som tu nebola:-)nejake novinky?
    vitaj BV - tiez som si myslela na blogspot,takze tam si..daj link,ak to neni tajne,myslim,ze viaceri ta radi navstivia
    publikované: 28.07.2009 11:51:33 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  55. :-)
    O_ô
    publikované: 28.07.2009 12:12:34 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  56. link tajny nie je :)
    publikované: 28.07.2009 12:14:40 | autor: bv (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. vitaj
    Dere O_ô
    BV dik za link:-)
    publikované: 28.07.2009 12:35:01 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  58. mam novinku predsa len!
    dalsi blog - picuskinovci bol vymazany.zaujimalo by ma,podla akeho kluca sa tu vyhadzuje?ze by som teraz isla ja?ved ja ani nemam kocura a mrtveho stryka ako mali oni a v nadpisoch ziadnu p***...:-))
    publikované: 28.07.2009 14:05:40 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  59. Bonnie, kľud, zistíme... :-)
    ...
    publikované: 28.07.2009 14:08:09 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. koho este vymazali dnes?
    ok,rozpravka,ale je to velmi divne,toto co sa tu robi,vypada to,ze nasadnem to autobusu ani zbalena nebudem.este je mozne,ze maju technicku chybu,ale to by sa nam tiez malo komunikovat nech tu nejancime
    publikované: 28.07.2009 14:22:53 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  61. Keby chcel niekto zdiskreditovať blog.sk
    nemohol by to robiť lepšie, než ako sa to práve deje.
    publikované: 28.07.2009 14:45:21 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  62. Racan,
    ty si ale trufas,sotva si nas5,tak zasa komentujes?kolkokrat ta este musia zrusit,aby si stichol,ha?:-)))
    publikované: 28.07.2009 14:56:39 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  63. Lexus, mučeníctva si sa tu nedočkala.
    Dočkám sa dôkazov tvojich tvrdení?
    publikované: 28.07.2009 18:59:29 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014